Nyt oisi aika leipoakin jotain :--) Etsinpä tuossa Joulutorttujen ohjeen, ja siinä vähän kummastuttamaan jäi konjakin lisäys. Laitoinpa sen siis sulkuihin, ei alkoholia torttujen taikinaan tarvitse laittaa.

okmna9.jpg

Ainesosat
Määrä     Aines
500 g    voita tai margariinia
1 l    vehnäjauhoja
2 dl    Kylmää vettä
(2 rkl    konjakkia)
täyte:
     luumu- tai aprikoosihilloa
voiteluun:
     muna

Valmistusohje

1. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa jauhot leivinpöydälle voin joukkoon ja hakkaa ainekset isolla veitsellä muruiseksiseokseksi. Kaada jauhoseos kulhoon, sekoita nopeasti joukkoon kylmä vesi (ja loraus alkoholia). Pane taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin.

2. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kauli taikina lehteväksi: Käännä taikinalevyn yläosa ja alaosa keskelle. Käännä kolminkertaista taikinanyyttiä 90 astetta sivulle siten, että paketin voi avata kuin kirjan. Kauli paketti uudelleen suorakaiteeksi. Jatka kääntämistä ja kaulimista kolme kertaa. Pane taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli levyksi. Jaa taikinalevy neliöiksi tai ota siitä pyöreällä muotilla kappaleita. Pyöreistä taikinapaloista saa puolikuun muotoisia torttuja.

3. Neliön reunat voi leikata terävästi kulmista ja taittaa joka toisen liepeen keskelle lusikoidun hillon päälle. Hillon voi lusikoida myös keskelle taitettujen sakaroiden päälle, jolloin tähtitorttu saa kukan muodon.

4. Voitele valmiit tortut munalla ja kypsennä 225-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Ja sitten vaan popsimaan tuoreita, lämpimiä joulutorttuja!
Viettäkää kaikki hauska sunnuntai, ja käykää vaikka leikkimässä lumipenkassa (-: